Uutiset ja ajankohtaiset tiedotteet


2.3.2023 Näin löydät laboratoriolähetteen ja muut ohjeet

Mineraalilaboratorio Milan lähete on päivitetty ja löytyy Laboratoriokäsikirjasta. Samasta paikasta löytyvät myös potilasohjeet ja virtsanäytteenotto-ohjeet. Näytteenotto-ohjeet on myös siirretty laboratoriokäsikirjaan.

2.3.2023 Asiakaspalautteen keräys

Mineraalilaboratorio Mila kerää palautetta asiakkailtaan asiakastyytyväisyyskyselyllä. Kysely on auki 28.3.2023 asti. Kyselyn tarkoituksena on parantaa ja kehittää Milan toimintaa. Linkki kyselyyn on lähetetty asiakkaille sähköpostitse. Uuden linkin on mahdollista saada ottamalla yhteyttä Milaan.

8.11.2022 Näytteenotto-ohjeet on päivitetty

Päivitetyt näytteenotto-ohjeet löytyvät https://mineraalilaboratoriomila.fi/laboratoriokäsikirja/

Päivitettiin D-vitamiinitutkimukseen tarvittavaa seerumimäärää (2 ml) ja rasvahappotutkimuksen näytekelpoisuudet laajennettiin koskemaan myös Li-hepariiniplasmaa.

8.11.2022 Verkkokauppamme on avattu

Hyödynnä avajaistarjous!

Mineraalilaboratorio Milan ainutlaatuinen tutkimusvalikoima on nyt jokaisen saatavilla. Käytössämme ovat kliinisen ravitsemushoidon suosimat mikroravinnepuutostilojen määritystekniikat.

Tervetuloa tutustumaan ravitsemusmittaukset.fi!

Avajaistarjouksena kaikista yksittäisistä tutkimuksista ja tutkimuspaketeista nyt -20% alennusta! Avajaistarjous on voimassa viikon ja päättyy ma 14.11.2022 klo 9:00.

Panosta suomalaiseen laatuun.

5.7.2022 S -D-25 -tutkimus väliaikaisessa alihankinnassa

Perinteisessä HPLC-menetelmässä ilmeni ongelmia viikolla 26, jolloin siihen asti tulleet näytteet (15.6.-28.6.2022) analysoitiin CMIA-menetelmällä alihankkijan toimesta.

4.7.2022 Laitemuutos peruskemian tutkimuksissa

Otimme käyttöön 4.7.2022 alkaen peruskemian tutkimusten osalta uuden analysaattorin. Tutkimukset siirrettiin aiemmin käytössä olleelta Thermo Fisherin Konelab-analysaattorilta saman laitevalmistajan Indiko Plus-analysaattorille.

Tutkimusten osalta menetelmät eivätkä tulostasot muutu, paitsi Kol-LDL:n osalta (ks. ilmoitus alla).

Kaikki tutkimukset ovat akkreditoituja uudella laitteella ja tutkimusten viite- ja tavoitearvot eivät muutu.

4.7.2022 fS-KOL-LDL suora mittaus on otettu käyttöön

Laitesiirron yhteydessä otimme lisäksi käyttöön Kol-LDL-tutkimuksen osalta suoran entsymaattisen menetelmän aiemmin käytössä olleen laskennallisen Friedewald-menetelmän sijaan. Suoralla menetelmällä tulostaso on keskimäärin 10 % matalampi Friedewaldin kaavalla laskettuihin arvoihin verrattuna. Näytekohtaiset erot ovat mahdollisia.

1.7.2022 Kesäaukioloajat

Mila on auki rajoitetusti ke 14.7 – pe 29.7.2022 välisellä ajalla. Ma kiinni, ti-pe klo 9-14.

Myös suurin osa analytiikasta siirtyy kesätauolle, lukuun ottamatta hivenaine-, kliinisen kemian, B2- ja B6-vit.statusmittauksia.
Viikoilla 28, 29 ja 30 Milaan toimitettaville näytteille saadaan kattavat tulokset vasta elokuun puolella.
Elokuun alusta lähtien Mila on auki normaalisti ja kaikkia näytteitä analysoidaan, mutta kesälomat voivat vielä aiheuttaa viivettä toimintaan.